IIT McCormick-Tribune Welcome Center

Location
Chicago

Status
Built 2003

Client
Illinois Institute of Technology (IIT)

Type
Educational, Office

Size
117,000 sf

Sustainability
Targeted LEED Silver

Tags

Download PDF

The Welcome Center at the award-winning IIT McCormick-Tribune Campus Center serves as the entry point for visitors to the entire IIT campus.

With its glass holographic projection screen, integrated plasma screens, and digital projection on the floor plane, the design seamlessly integrates technology into the space, enhancing visitors’ ability to orient themselves and navigate the campus while also visually communicating the college’s history and current events.

Interactive controls rise from the floor; projection equipment and lighting sink into the ceiling. Custom-designed furnishings are easily moved or reconfigured.